یک نکتۀ اجرایی و یک نکتۀ طراحی

در این مطلب می خواهم اشکالاتی را که اخیرا در یک لاین چک با آن برخورد کردم برایتان توضیح دهم.

در شکل بالا لوله کشی اطراف یک شیر کنترلی را مشاهده می کنید. قطر لوله های اتصالی به شیر کنترلی 3 اینچ است، خود شیر کنترلی یک و نیم اینچ و لوله های باریکی که در پایین مجموعه می بینید ¾ اینچ هستند و نقش درین مجموعه را بازی می کنند.  ادامه مطلب ...

فایل های ویدیویی

در این مطلب سه فایل ویدیویی دربارۀ پایپینگ آماده کرده ام که لینک دانلودشان را در پایان مطلب می توانید مشاهده کنید.

فایل های اول و دوم از نوع انیمیشن رایانه ای هستند. در فایل اول مراحل فرستادن توپک های (pig) چندگانه به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است. هرچند گوینده به زبان انگلیسی مراحل کار را توضیح می دهد، اما با کمی دقت و چند بار گوش کردن می توانید منظور گوینده را متوجه شوید.

در فایل دوم مراحل hot tap (سوراخ کردن لولۀ زنده (همزمان با جریان سیال)) و در مرحلۀ بعد توپک رانی نشان داده شده است. این فایل هم به زبان انگلیسی است.

فایل سوم انفجار وسیعی را در یکی از پالایشگاه های مکزیک نشان می دهد. دیدن این ویدیو می تواند کمی انگیزۀ پیمانکاران و ناظران را برای دقت بیشتر در کار بالا ببرد.

فایل اول را از اینجــــا، فایل دوم را از اینجــــا و فایل سوم را از اینجــــا می توانید دانلود کنید.

لوله های گالوانیزه

یکی از خوانندگان وبلاگ دربارۀ لوله کشی رزوه ای و کلاً خطوط گالوانیزه و مواردی که باید در بازرسی شان مورد توجه قرار گیرد پرسیده اند که موارد زیر به ذهنم رسید:

دربارۀ لاین چک خطوط گالوانیزه و کلاً اتصالات رزوه ای نکاتی که به ذهنم می رسد یکی اینکه این خطوط نباید جوش داده شوند، زیرا جوشکاری لایۀ فلزِ روی را که روی فولاد کشیده شده می سوزاند و لوله در محل جوشکاری در برابر خوردگی بی دفاع می شود. از طرفی برخی از پیمانکاران و مجریان لوله کشی گالوانیزه ترجیح می دهند که این لوله ها را جوشکاری کنند. زیرا اگر لوله جوشکاری شود خیلی راحتتر می توانند آن را در صورت نیاز خم کنند و در موقعیت تعیین شده قرار دهند. به همین دلیل برخی از مجریان غیرقابل اعتماد ممکن است این لوله ها را جوشکاری کنند و بعد روی نقاط جوشکاری شده را با کنف بپوشانند و وانمود کنند که لوله کشی به صورت رزوه ای انجام شده است. ناظران باهوش می توانند با بریدن کنف ها مشخص کنند که این کار انجام شده یا نه.

با این حال باید یادآوردی کنم که در برخی پروژه ها مثل فاز 6، 7 و 8 اسپک پروژه اجازۀ این کار را داده که پس از اجرای لوله کشی گالوانیزه، یک پاس جوشکاری روی رزوه ها انجام شود که به این کار seal weld می گویند.

نکتۀ دیگر اینکه این خطوط چنانچه زیر سطح زمین اجرا شوند باید پس از اجرا، نوارپیچی (Wrapping) شوند تا از خوردگی شان به خاطر تماس با خاک جلوگیری شود.

دربارۀ منبع هم باید عرض کنم طی جستجویی که میان مدارک انجام دادم کتابی را که به طور کامل به این مبحث پرداخته باشد پیدا نکردم اما بیشتر کتاب هایی که در اینترنت پیدا می شود مطالب مختصری در این باره دارند که می توانید از آنها استفاده کنید.